Handtherapie

Lobede verandert in Geuzenwaard en wordt

per 1-1-2020 vervangen door 2 nieuwe

websites:


geuzenwaard.onzehuisartsen.nl

 en


gelderseilandleeft

 

logo handtherapie

Praktijk voor Handtherapie

Ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.                                     Aangesloten bij Nederlands Genootschap voor Handtherapie en beroepsverening van Ergotherapie Nederland.

Adres - en contactgegevens

adres: Markt 5 , 6915 AH Lobith                   Telefoonnummer : 06-12909171                                             

Email : info@handencentrumoost.nl                                             Website: www.handencentrumoost.nl

Openingstijden praktijk                                                                                    Maandag- en donderdagavond.

Een afspraak maken

Voor afspraken is de praktijk op werkdagen bereikbaar onder bovenstaand telefoonnummer. Handtherapie wordt door uw zorgverzekeraar vergoed mits u een verwijzing van een huisarts of specialist heeft. U heeft recht op 10 uur hand(ergo)therapie per kalender jaar.

Waarom Handtherapie ?

De hand is ons belangrijkste werktuig. Een aandoening aan de hand kan grote gevolgen hebben. Handtherapie heeft als doel handen weer zo goed mogelijk te laten functioneren in het dagelijks leven.

Een handtherapeut is een ergotherapeut of fysiotherapeut die deskundig is op het gebied van handaandoeningen. Hij heeft kennis van de anatomie, wondgenezing en herkent complicaties bij herstel na een handletsel of operatie. Hij is vaardig in het maken of aanmeten van spalken. Het meten van vorderingen en bijsturen van de behandeling is hierbij vanzelfsprekend. Daarnaast is de handtherapeut goed op de hoogte met de laatste ontwikkelingen binnen de handchirurgie. Gespecialiseerde therapie en revalidatie bieden een grotere kans van slagen waardoor terugkeer naar zelfstandigheid, werk, hobby en sport sneller of beter mogelijk wordt.

Medewerker

Michel Grob

 

Michel Grob, handtherapeut

 

 

 

Wat doet de handtherapeut ?

De therapeut zal altijd eerst onderzoek doen naar de oorzaak van de hand-/polsklachten. De behandeling die de therapeut geeft kan zeer divers zijn : 
- het opstellen van een oefenprogramma voor thuis,
- adviseren t.a.v. het gebruik van uw hand, pols of arm,
- vervaardigen van spalken
- voorlichting geven over het gebruik van hulpmiddelen,
- en adviseren over arbeidsreïntegratie.

Oefentherapie van de handtherapeut is erop gericht de beweeglijkheid te optimaliseren en het opheffen van pijn, zwelling, stijfheid, tintelingen of krachtverlies. De handtherapeut gaat oefenen om de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren. Ook bestaat oefentherapie uit het verbeteren van de spierkracht, stabiliteit en cöordinatie van hand, pols of arm. Tijdelijke oefenspalken kunnen u hierbij ondersteunen.

Homepage -> Handtherapie