Huisartsenpraktijk

Wat is MijnGezondheid.net?

Uw eigen zorgdossier
MijnGezondheid.net is uw persoonlijke zorgdossier op internet en biedt u de mogelijkheid gezondheidszaken makkelijk en snel te regelen. In eerste instantie zal dit zijn wat u al gewend bent: eerder voorgeschreven medicijnen bestellen, of een afspraak noteren in de agenda van uw huisarts. In een later stadium kunnen wij u ook online inzage geven in een deel van uw dossier, bijvoorbeeld laboratoriumuitslagen. Tenslotte is het ook mogelijk dat u in de toekomst een e-Consult kunt aanvragen bij uw arts of apotheek

Goed geregeld
MijnGezondheid.net is het patiëntenportaal dat gekoppeld kan worden aan ons nieuwe informatiesysteem. Om er zeker van te zijn dat de uitwisseling van gegevens met uw arts en apotheek goed en betrouwbaar is geregeld, zijn spelregels nodig. Wanneer u voor de eerste keer inlogt op MijnGezondheid.net, wordt een akkoordverklaring aangeboden waarin deze spelregels staan. Nadat u op ‘akkoord’ heeft geklikt, krijgt u toegang tot het portaal. Is iets niet duidelijk, aarzel dan niet om uitleg te vragen aan uw arts of apotheker

Uw informatie op MijnGezondheid.net

Medisch dossier
Een overzicht van de gezondheidsklachten en aandoeningen waarvoor u onder behandeling bent en die bekend zijn bij uw huisarts

Medicijnen
Alle medicijnen waarvan de huisarts en/of apotheek weet dat u ze gebruikt. Door uw zorgverleners geregistreerde overgevoeligheden en aandoeningen waardoor het gebruik van bepaalde medicijnen onverstandig kan zijn, staan ook vermeld.

Medisch dagboek
Bent u bijvoorbeeld voor rugklachten onder behandeling bij een fysiotherapeut of gebruikt u medicijnen zonder recept, dan kunt u dit toevoegen aan uw gegevens op MijnGezondheid.net. Zo houdt u zicht op uw gezondheid. Deze informatie is niet zichtbaar voor uw huisarts of apotheker.

Onderzoeksresultaten
De huisarts kan in de toekomst onderzoeksresultaten beschikbaar stellen via MijnGezondheid.net en daar een uitleg bij plaatsen. Bijvoorbeeld de resultaten van bloed- of urineonderzoek.

Dit regelt u op MijnGezondheid.net

Herhaalrecepten aanvragen
Medicijnen die al eens eerder zijn voorgeschreven, vraagt u op MijnGezondheid.net eenvoudig opnieuw aan bij uw huisarts of apotheek. Als uw medicijnen bijna op zijn, wordt u daar per e-mail aan herinnerd.

e-Afspraak maken
Een afspraak voor een bezoek aan de huisarts maakt u snel via MijnGezondheid.net. Kies een datum en tijd uit de aangeboden mogelijkheden en de afspraak ligt vast.

Reisdocument(medicijnpaspoort) printen
Voor u op reis gaat, kunt u zelf een actueel overzicht printen van de medicijnen die u gebruikt. Het reisdocument is zo opgesteld, dat artsen en apothekers in binnen- en buitenland ermee uit de voeten kunnen

In de toekomst mogelijk: e-Consult aanvragen
Een minder dringende vraag stuurt u via MijnGezondheid.net naar uw huisarts of apotheker. Zodra het antwoord binnen is op het portaal, krijgt u een e-mail.

Privacy

Inloggen met DigiD
MijnGezondheid.net maakt gebruik van een veilig, besloten netwerk op internet, zoals dat bekend is van internetbankieren. Om in te loggen op MijnGezondheid.net heeft u een DigiD met sms-functie en een mobiele telefoon nodig. Informatie over DigiD en het aanvragen ervan vindt u op www.digid.nl.

Privacy Medisch Dagboek gewaarborgd
U kunt op MijnGezondheid.net informatie toevoegen die u alleen zelf kunt zien. Stichting Amulet biedt deze functionaliteit aan en verzorgt het technisch beheer. De onafhankelijke Stichting Digitaal Medisch Dagboek ziet erop toe dat de Stichting Amulet zich aan de privacy wetgeving houdt.

Bekijk hier een demo van Mijngezondheid.net

Hier kunt u zich aanmelden op MijnGezondheid.net

Tip: de tekst op het scherm van MijnGezondheid.net kan wat klein zijn. Dit kunt u vergroten door op de Ctrl toest en tegelijk de + toets te drukken.

 
Homepage -> Huisartsen -> Aktueel -> Nieuwsbrieven -> PatiŽntenportaal