Er kunnen in de maanden oktober en november 2018 helaas geen reisadviezen worden afgenomen. U kunt contact opnemen met de travelclinic in Velp
Steeds vaker reizen mensen naar bestemmingen buiten Nederland, al dan niet veraf. Vroeger gebeurde dit hoofdzakelijk door jonge, gezonde avonturiers. Tegenwoordig reizen ook ouderen met of zonder ziekten naar onbekende bestemmingen. Dat kan ook meestal zonder probleem, mits u zich maar goed voorbereid en laat voorlichten.
Wij hebben een speciaal spreekuur voor reizigersadvisering. Een van onze huisartsen heeft ruime ervaring en is extra geschoold in de gezondheidsrisico's die gepaard gaan met reizen.
Onze adviezen zijn gebaseerd op de laatste gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) waarbij uw huisarts is aangesloten.

Voor algemene informatie over reisadviezen en adviezen per land kunt u terecht op de site van het LCR (www.lcr.nl)
U kunt bij ons terecht voor specifieke reisadviezen en alle inentingen. Door onderstaand intakeformulier volledig in te vullen en aan ons terug te zenden krijgt u een advies op maat. Niet volledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen!

Kosten

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor reisadvies in hun pakket. Kijkt u uw polis hierop na, of neem even contact op met uw zorgverzekeraar. De kosten zult u bij ons contant moeten voldoen. U kunt dan zelf de rekening bij uw zorgverzekeraar indienen. Let op: dit valt wel onder uw eigen risico.

Advieskosten:
De volgende advieskosten worden in rekening gebracht, ongeacht het aantal benodigde vaccins en aantal bezoeken om de vaccinatie af te maken:
- 1 volwassene  € 54,-
- 2 volwassenen: 2e voor de helft vd prijs: totaal €81,-
- meer volwassenen en kinderen jonger dan 12 jaar: gratis
- Bij spoedadvies = zelfde dag klaar wordt € 25 meer in rekening gebracht
 Bij vragen kunt u contact opnemen met Joyce aanwezig op ma-di-woe en donderdag.

Vaccinaties:

DTP * ( 1 of 3 ) € 20,00
Buiktyfus * ( 1 ) - 28,50
Hepatitis A ( tot 16 jaar ) * ( 2 ) - 35,00
Hepatitis A ( vanaf 16 jaar ) * ( 2 ) - 48,00
Hepatitis B * ( 3 ) - 35,00
Hepatitis A/B ( volwassenen) * ( 3 ) - 51,00
Hepatitis A/B ( kind ) * ( 3 ) - 45,00
Gele koorts * ( 1 ) - 30,00
Vaccinatieboekje gratis
Cholera stempel gratis
   
* prijs per injectie, van 1 - 3 stuks nodig .  

Artikelen:

Antimug Deet gel Jaico 30 % € 9,95
Muggenmelk lotionspray Deet Jaico 40 % - 9,95
Muggenmelk lotion 50% Deet Jaico - 9,95

Formulier reizigers advies:


Hieronder kunt u het intakeformulier Reisadvies downloaden. U vult het formulier volledig in en stuurt het ondertekend aan ons retour (per gewone post, of ingescand als bijlage bij een mail naar doktersassistente@geuzenwaard.nl).
Als u naar een malariagebied of gelekoorts gebied reist krijgt u van ons een kaartje retour waarop u precies uw verblijf en verblijsduur moet aangeven.
Door het ondertekend retourneren van dit formulier verklaart u zich akkoord met de kosten voor het reisadvies, zie boven.

Wanneer u toch besluit af te zien van uw aanvraag en deze reeds in behandeling is genomen, zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen van € 54.

Tekort vaccins:

02/10/2017: Hepatitis A-vaccin tekort in Europa: vaccinatie-adviezen tijdelijk aangepast

Door een toenemende vraag naar hepatitis A vaccins en het achterblijven van de productiecapaciteit is er in Europa een tekort ontstaan aan hepatitis A vaccin.   Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering heeft de richtlijnen voor het krijgen van een hepatitis A vaccin daarom tijdelijk aangepast. Hiermee worden de nog beperkt beschikbare vaccins zo effectief mogelijk ingezet voor die reizigers die de hoogste risico’s lopen.  

Aanpassingen:

1)    Vaccinaties tegen hepatitis A bestaan uit een serie van twee of drie vaccins. Het eerste vaccin beschermt minimaal 1 jaar, hoogstwaarschijnlijk in ieder geval 3 jaar. Daarom wordt tijdelijk geen tweede vaccin geadviseerd als het eerste vaccin korter dan 3 jaar geleden is gegeven.

2)    Van het gecombineerde hepatitis A en B vaccin worden normaal gesproken twee vaccins gegeven voor de reis. De meeste reizigers zijn na één vaccinatie voldoende beschermd tegen hepatitis A. Daarom wordt de tweede vaccinatie uitgesteld tot de voorraden in Nederland weer op peil zijn. 

3)    Extra nadruk wordt gelegd op hygiëne en andere beschermende maatregelen om hepatitis A en B te voorkomen. 

 De verwachting is dat het hepatitis A-vaccin in 2018 weer op voorraad zal zijn in Nederland. Dit advies is tevens geldig voor het hepatits B-vaccin

Homepage -> Huisartsen -> Praktijk -> Reizigersadvies