Adres- en contactgegevens
Postadres
: Burg. Daalderopstraat 6, 6916 CB, Tolkamer
Bezoekadres (G.P.S.): Burg. Daalderopstraat 36, Tolkamer
Telefoonummer
(08.00- 12.30 uur en 13.30 - 16.30 u):0316 542346                
Receptenlijn: 0316 540057
Faxnummer: 0316 541816
Email: Apotheek@lobede.nl

Kwaliteitscontrole

Het werk in de apotheek wordt gedaan door gediplomeerde apothekersassistentes.
Elk recept dat de apothekerassistente klaarmaakt wordt door een collega van haar gecontroleerd.
Door de artsen wordt dagelijks gecontroleerd welke recepten zijn afgeleverd.
De Landelijke Huisartsen Vereniging inspecteert een keer per jaar onze apotheek en beoordeelt ook de procedures en werkwijze.

In november 2006 hebben we het DEKRA  kwaliteitskeurmerk voor onze apotheek verkregen en dat is in 2009 en 2012 weer verlengd.

Afleveren

Medicijnen die u op het spreekuur krijgt voorgeschreven krijgt u direct na het consult mee (indien voorradig).
Als u tijdens de openingstijden komt met een recept van een specialist, dan wordt dat direct voor u klaar gemaakt. Het kan voorkomen dat iets niet op voorraad is, dan wordt dit besteld en kunt u dat de de volgende dag ophalen. Helaas komt het ook wel eens voor dat de groothandel iets niet kan leveren. Uw huisarts kan dan zonodig voor een passend vervangend medicijn zorgen.
 
Een aantal voorschriften moet met de hand gemaakt worden. Dergelijke middelen, meestal cremes en zalven, kunnen uiteraard niet direct afgeleverd worden. Vaak kunnen deze producten in onze apotheek gemaakt worden, maar andere middelen kunnen bijvoorbeeld alleen door de ziekenhuisapotheek gemaakt worden. Met u wordt besproken wanneer het product opgehaald kan worden.

Aanpassen van voorschrift specialist

Specialisten zijn ook mensen. Het komt soms voor dat zij fouten maken die nadelig voor u kunnen uitpakken. Uw huisarts bewaakt dat via de apothekersassistenten. Soms is het nodig het voorschrift aan te passen. Dat doet de huisarts als de dosering of het aantal niet klopt, maar soms ook als de combinatie van geneesmiddlen niet correct is. Dit laatste is nog al eens het geval bij het gelijktijdig voorschrijven van maagbeschermende medicijnen bij bepaalde pijnstillers. Meestal zijn die niet nodig. U krijgt dan alleen de pijnstiller mee zonder maagbeschermer.

Bezorgdienst

Wij hebben geen bezorgdienst omdat we maximale zelfredzaamheid van de patiënt nastreven en ervan uitgaan dat medicijnen geen uitzonderingspositie innemen in de dagelijkse behoefte van mensen. Zie ook onder Huisarts bij Visie. In uitzonderlijke gevallen dat er niemand van de mantelzorg beschikbaar is om medicijnen te komen ophalen kan een regeling met de apotheek getroffen worden voor het bezorgen.

Homepage -> Apotheek -> Algemeen